1 spore mango
1 kiwi
ok. 100 g sera cheddar
garść pestek dyni
trzy łyżki oliwy
łyżeczka czerwonej pasty curry
łyżka soku pomarańczowego

Przygotowanie
Mango i kiwi obrać i pokroić w kawałki (takie, powiedzmy, nieduże plasterki), wsypać do miski i wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Oliwę dobrze wymieszać z pastą curry i sokiem pomarańczowym, polać sosem owoce, wymieszać, posypać tartym serem i pestkami dyni. I już :)
Pasuje do bagietki i białego wina; my jedliśmy jako dodatek do polędwiczek duszonych z jabłkami. Ale o polędwiczkach następnym razem.
PS Wybaczcie zdjęcie, nie chciało mi się iść po Prawdziwy Aparat i zrobiłam telefonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz